Radijatori i ostala grejna tela

Aluminijumski radijatori

Aluminijumski radijatori su člankasta grejna tela od livene aluminijumske legure. Otporni su na koroziju i izdržljivi na visoke pritiske. Mala specifična težina aluminijuma omogućava lako i precizno izvođenje. Široka paleta dimenzija i jednostavno kombinovanje elemenata omogućavaju idealno rešenje za svaki ambijenat, dok odavanje visoke toplotne energije omogućuje korišćenje i manjim prostorijama.

Panelni radijatori

Panelni radijatori predstavljaju, za razliku od člankastih, jedinstvenu celinu koja se odlikuje glatkom prednjom površinom. Odavanje toplote sa glatke prednje površine je u najvećem delu zračenjem, a sa zadnje koja je okrenuta prerna zidu, konvekcijom. Proizvode se od čeličnog lima koji je nešto deblji (1.25mm) iz razloga stabilnosti i izdržavanja većih pritisaka. Za veće kapacitete grade se iz dve iii tri paneIne ploče sa međusobnim odstojanjima radi formiranja kanala za strujanje vazduha koji se zagreva isključivo konvekcijom.

Kupatilski radijatori - sušači

Cevni radijatori - sušači služe da omoguće maksimalnu udobnost svakog kupatila, istovremeno toplotu namenjenu grejanju i sušenju peškira. Izrađuju se najčešće od pravih ili lučnih čeličnih cevi u beloj ili hromiranoj varijanti u velikom dijapazonu dimenzija. Između cevovoda i sušača postavlja se zaporna armatura u vidu radijatorskih ventila.

Ventilator konvektori (Fan coil)

Zbog sve većeg korišćenja energetski efikasnog niskotemperaturnog grejanja, ventilokonvektori dobijaju na značaju. Sastoje se iz izmenjivača toplote kroz koji protiče grejni fluid iz instalacije centralnog grejanja i ventilatora koji uduvava vazduh iz prostorije preko površina izmenjivača. Uređaji su jako pogodni za automatsku regulaciju, a isti uređaji se tokom leta mogu korititi i za rashlađivanje.


Izrada sajtova: Blue City Media

Copyright Metacon d.o.o. 2015
Savska 2a, Ostružnica